12 Temmuz 2011 Salı

AYKUT OĞUT HAKKINDA…



Yazar’ın Kendi Web Sitesinden

"Evrenden torpilim var" kitabının yazarı Aykut Oğut aslında bir sinema, tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. 1996 Yılında mesleğini yapmak üzere 'Dil bilmeden' Amerika'ya yerleşecek kadar da dik kafalıdır.

1996 yılında, "Hayatta istediğim her şeyi elde edebilirim" diyecek kadar pozitif olan Aykut, büyük hayaller ile gittiği Amerika'da benzin istasyonlarında çalışmaktan, bulaşıkçılık yapmaktan, yıllarca dil bilmediği için bir tek arkadaş bile bulamamaktan, beş parasız kaldığı için parklarda yatmaktan, kaçak olduğu için sürekli polisten kaçmaktan depresyona girmiş ve su yerine alkol içmeyi tercih etmiştir. Pozitif kelimesini ve bu kelimeyi her kullananı da hayatından çıkartmıştır.

2000 Yılında Amerika'nın saygın hayat koçlarından biri olan Darel Rutherford ile tanışması ile hayatı 180 derece değişmeye başlamıştır. Darel'ın yarattığı sistem olan "Çözüm Olmak" sistemini önce öğrenmeye sonra öğretmeye başlamış, ve bu süre içinde "SIR - SECRET " belgeselinden tanıdığımız Mike Dooley ile çalışmaya başlamıştır. İki inanılmaz hoca, Aykut'un hayatına yeni bir yön vermesini sağlarken, 2004 yılında Esra Banguoğlu ile tanışması sonucu Abraham - Hicks öğretilerini de katarak, bu üçlünün arasında başarılı olmaktan başka hiç bir seçeneği kalmamıştır. Onca yıl o kadar pozitif iken neden istediklerini elde edemediğini, mutluluğu neden yakalayamadığını sonunda öğrenen Aykut, iki üç yıl gibi kısa bir süre içinde hayatını komple değiştirmiş ve üç sistemi birleştirip, Esra Banguoğlu ile "G.O.D." sistemini geliştirmiştir. 2009 Yılında piyasaya çıkan kitabı "Evrenden Torpilim Var" 70 baskının üzerinde basılmıştır.

Şu an hem Los Angeles hem İstanbul'da yaşayan Aykut, bir yandan oyunculuğa devam etmekte bir yandan bire bir ve Esra Banguoğlu Oğut ile grup hayat koçluğu workshopları yapmaktadır.

Okur Yazar Nane Şekeri yazar hakkında der ki…

Aslında nasıl olduğunu hala tam anlamadığım ve hatırlamadığım bir şekilde Aykut Oğut’un Evrenden Torpilim Var kitabını alıp okudum.

Açık söyleyeyim hiç bu kadar eğlenceli bir anlatım beklemiyordum.Bu konunun hiç bu kadar yalın ve anlaşılır anlatımı ile karşılaşmamıştım.

Çok eğlenerek, daha önce fark edemediğim bir sürü noktanın farkına vararak okudum.Bunda tek etken yazarın süpersonic anlatımı J

Tabiii bu kadar güzel bir anlatım dili bulmuşken ikinci kitabını da hemen aldımJ Okumaya henüz başlayamadım.Okuduktan sonra burada onu da yorumluyor olacağım.

Yazar hakkında daha çok bilgi edinmek isteyenler için www.ayrasehri.com adresine bir tık yeterli olacaktır.

Keyifle okumalar…

4 yorum:

  1. Naneşekercim ben bu kitabı hep görürdüm de bu kadar etkileyici olduğunu bilmezdim, çok merak ettim, okumak isteerim:) merak ettiğim bir nokta da, sen kitapta bahsedilen yöntemleri uyguladın mı? sence işe yarıyor mu, ne dersin?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erencim,herkes almak istediği ya da o an anlayabiidiği kadar uygulayabiliyor bana kalırsa.
      Ben bu kitaptan önce de düşünceleri şekillendirerek istenenlere ulaşılabildiğine yürekten inanan birisi olduğum için Aykut Oğut 'un tarzı ve anlattıkları benim için faydalı oldu.Ama hayatımı (henüz)tamamen değiştiremedim.Fakat, iyi hissettiğim, ne istediğimi tam olarak tanımlayabildiğim her zaman istediğimi elde ettiğimi gördüm.
      Bence sen de bir oku bak.İzlenimlerini merak ediyorum.
      Sevgiler..

      Sil
  2. Sanırım yenı kıtabı cıkmıs, herkes yazardan bahsedıyor, artık okuması farz oldu: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, çıktı. şimdi yenisini okuyorum.anlatığı konular ilgini çekmese bile anlatım şekli çeker diye düşünüyorum :) ben çok beğeniyorum :)

      Sil