4 Ocak 2011 Salı

YILDIZ TOZU


Kitabın Arka Kapak Yazısı :
Neil Gaiman'dan büyüklere masallar.
 Kraliçe Victoria devrinin şafağında, Perili Ülke ile kendisini ayıran taş duvardan adını alan Duvar Köyü'nde yaşam olanca sakinliğiyle akmaktadır...
Her dokuz yılda bir Perili Ülke'de bir panayır düzenlenir ve bu zamanın dışında duvardaki tek delikten geçmek kesinlikle yasaktır. Duvar Köyü'ndeki genç Tristran Thorn, gerçek aşkı Victoria Forester'da bulduğuna kesinlikle emindir. Oysa Victoria ulaşılmaz biridir, bir ekim akşamı gökyüzünde kaydığını gördükleri yıldız kadar uzak...
Victoria'nın kalbini kazanmak uğruna Tristran kaymış yıldızı bulacağına ve sevdiği kıza getireceğine yemin eder. Bu yemin Tristran'ı duvarın öte yanındaki Perili Ülke'ye, hayal bile edemeyeceği tuhaflıklar, en sinsi düşmanlar, yolu üzerinde beklenmedik dostlar ve umulmadık hazineler barındıran bir diyara yöneltecek.
Oraya mum ışığında varmak, yolda Gönlünün Muradı'nı bulmak ve yüreğindeki gerçeği keşfetmek de Tristran'ın ödülü olacak...
Okur Yazar Nane Şekeri kitap hakkında der ki…
Kitabın arkasındaki yazı “Neil Gaiman’dan büyüklere masallar” diye başlıyor ya tam da yazarın tarzını anlıyor.
Yıldız Tozu’nu okuduğumda “bu kadar güzel bir kitap olabilir mi?”diye düşünmüştüm. O sıralar kitap satışı işini yapıyordum ve bu kitabı önerdiğim birçok müşterim daha sonra yeniden geldiklerinde kitabı ne kadar beğendiklerinden bahsetmişlerdi.
Klasik şekilde Gaiman’ın karanlık fantastik tarzı bu kitabında da belirgin şekilde ortada.
Kitaptaki kahramanımız Tristran Thorn köyündeki en havalı hatuna aşık olmuş sıradan bir gençtir.Aşkını sevdiceğine anlatabilmek için çok uğraşır ve ispatı olarak sevdiği hatun kendisinden kayan bir yıldızı getirmesini ister.Bizim aşık Tristran da bunu kabul eder.
Aşık gencimizin bunu kabul etmesi sadece kayan bir yıldızı getirmesinin zorluğu ile kalmaz dışarı çıkışı yasak olan köyünden de ayrılmasını gerektirir.
Ama aşk ağır basar ve sevgili Tristran hepsinin üstesinden gelmek, amacına ulaşmak ve sevdiğine verdiği sözü tutmak üzere yola çıkar.
Keşke Tristran’ın uğraşacağı sorunlar köyden çıkmak ve kayan yıldızı bulup getirmek olsa.Tabiii ki daha fazlası var.
Hepsi de kitabın içinde güzel güzel yazıyor.Benden bu kadar J
Kitabın birkaç yıl önce filmi de çekildi.Kitabı kadar filmi de çok başarılıydı.Eee başrollerde Robert De Niro ve Michelle Pfeiffer oynayınca sonuç da kaçınılmaz olarak güzel oluyor .
Keyifli okumalar…

2 yorum: