9 Ocak 2011 Pazar

EJDERHA DÖVMELİ KIZ


Kitabın Arka Kapak Yazısı:
41 ülkede rekor satış yapan kitaplarının başarısını göremeden 50 yaşında hayata veda eden İsveçli gazeteci Stieg Larsson’un zihne kazınacak sahneler, çarpıcı ve canlı karakterler, okurları adeta yerlerine çivileyecek sürükleyici bir kurgu ile her sayfasını ağır ağır ve dokuyarak yazdığı Millennium serisinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız’ı okuduktan sonra, Gefle Dagblad gibi ‘bundan daha iyisi yapılamaz’ diyebilirsiniz.

Ama bu erken bir karar olabilir. Son sözü söylemeden ikincisini beklemenizi tavsiye ederiz.


Okur Yazar Nane Şekeri kitap hakkında der ki…

3 kitaptan oluşan Millenium serisinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız.Yazarın bu 3 kitabı yazdıktan sonra kitaplarının popüleritesini göremeden hayatını kaybetmiş olması çok üzücü.

Ejderha Dövmeli Kız,konu olarak sıra dışı olmaktan çok,kurguda kullanılan kahramanların farklılığı ile öne çıkıyor.

Örneğin çözülmesi gereken gizemli bir cinayeti aydınlatmak bir ekonomi yazarına kalıyor.

Aslında hiç de bu işe gönüllü değil ama yazdığı bir yazı nedeni ile mesleki itibarı sarsılmış ve tüm parasını da kaybetmiştir.Biraz zoraki girer bu işe anlayacağınız.

Cinayeti çözebilirse elde edeceği sadece para da olmayacaktır üstelik.

Kitaptaki kahramanlar farklı demiştim ya ekibe sonradan katılan Ejderha Dövmeli Kızımız da onlardan birisi.Zeki,intikamı seven,bağımsız bir hatun.

Bu ilginç ekip,araştırmaları sonucu karşılarına çıkan seri cinayetler ve bunların pek de sevimli olmayan katilini ortaya çıkarmak üzere çalışmalarına yön verirler.

Okuması rahat,hızlı, içeriği ile insanı boğmayan bir kitap.Beğeni ile okudum.

Keyifli okumalar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder