24 Haziran 2012 Pazar

KIZIMIZ DEFNEYİ OĞLUMUZ İSKORPİTE…




Kitabın Arka Kapak Yazısı


Damak tadı, Ege'nin eşsiz lezzetleriyle şekillenen Didem Şenol, uzun soluklu aşçılık serüveninin bu durağında bölgenin pazarlarına ve ürünlerine olan hayranlığını dile getiriyor. Bildiğimiz malzemelere sihirli değneğiyle dokunarak yarattığı menüleri ayrıntılı biçimde anlatarak ve alternatif malzemeler önererek, tüm tarifleri görselleriyle beraber okuyucuya sunuyor.

Rengarenk Ege pazarlarından mutfağın eğlenceli  dünyasına yapılan bu lezzet yolculukları sayesinde yemek yapmanın püf noktalarını keşfedip, keyifli sofraları rahatça hazırlamanın tadına varıyoruz.
Malzemeleri tanımanın ve onları yaratıcı bir şekilde kullanabilmenin yolu bu kitaptan geçiyor...


Okur Yazar Nane Şekeri kitap hakkında der ki…


Yemek yapmayı, yemek kitapları almayı ve oturup kendim pişirsem de pişirmesem de güzel yemekleri yemeyi çok seviyorum.


Sanırım ailemin bir parçasının aşçılar diyarından olmasının yarattığı genetik eğilim de bu durumumu iyice körüklüyor J


Bu kitabı aslında hiç de içeriği için almadım.Kitabın başlığı çok hoş geldi bana J


Sonra gördüm ki kitap da ve tarifler de çok güzel.Didem Şenol Ege pazarlarını gezerek oradan aldığı malzemeleri tariflerinde nasıl kullandığını anlatmış, tarifler vermiş.Çok anlaşılır ve denediklerim lezzetli  tarifler.


Kitabı bana göre sıradan bir yemek kitabından ayıran çok güzel bir anlatımı var.Didem Şenol, pazarları nasıl ve ne zaman gezdiğini zarif, hemen pazar çantanızı alıp koşa koşa pazara gitme hevesi yaratarak yazmış.Bunu çok beğendim.Ben pazarları hiç sevmem.Kalabalık, gürültülü gelir ve hoşlanmam.Kolay kolay da gitmem.Düşünün bende bile gidip o pazarlardan alışveriş yapıp tıpkı yazar gibi o tarifleri tek tek yapasım geldi J


Havran,Urla,AlaçatıÖdemiş,Tire,Milas,Yalıkavak,Muğla,Ula,Marmaris,Bozburun ve Datça pazarlarına gitmiş.
Ne güzel yerler di mi? Ege dendiğinde duruyor benim için her şey.Kendimi çok iyi hissediyorum oralarda.
Kitabın görsellerini de çok beğendim.Alışveriş hikayesinin anlatıldığı sayfada nereye ait bilgi veriliyor ise haritada noktası belirtilmiş.


Şu yaz günlerinde buralara gitme olasılığı yüksektir.Belki sizin de ilginizi çeker, hatta gitmişken pazarlarına uğramak isteyebilirsiniz diye düşündüm ve kitabı tanıtmak istedim.


Kitaptan sonra internette kısa bir araştırma yapmıştım Didem Şenol hakkında.Lokanta Maya isimli bir restoranı olduğunu öğrendim.Hem de Karaköy’de ama henüz gidemedim.Mutlaka gitmek istiyorum.


Merak edenler olursa internet adresi http://www.lokantamaya.com/

Keyifle okumalar…Keyifle pişirmeler…Afiyetle tatmalar…

6 yorum:

  1. Nanesekercim Ben de guzel yemekler yemeyi severim o yuzden kitap ilgimi cekti, yazarin lokantasina da gitmek isterim, paylasimin icin tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemek yemek güzel şey yaaa :) ben de gidince haber vereyim :)

      Sil
  2. Ben de yemek yapmayı ve yemeyi sevenlerdenim ama o kabak çiçeğinden hiç hoşlanmıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hay allah.sanırım kitabın başka kapak ile de baskısı var. emin değilim internette gördüm.kitap ilgini çekti ise o versiyonunu alabilirsin :)

      Sil
  3. YKY bu nisan'da gelince leimizi kolumuz kitapla doldurdum bu kitaba yer kalmamisti bayagi buyuk bir kitapti hatirladigima gore:) tasima sorunu olunca hacimler onem kazaniyor:)

    YanıtlaSil
  4. evet, ebatları biraz büyük bir kitap.tarifleri görünce sen aklıma gelmiştin.senin gibi yaratıcı ve güzeldi tarifler

    YanıtlaSil