27 Mayıs 2012 Pazar

ACEMİ YOGİNİN EL KİTABI






Kitabın Arka Kapak Yazısı


-Yoga mı?

-O da ne kuzum?

-Son günlerde çok moda… Bütün ünlüler de yapıyormuş…

-Hımm…

Hepimiz modern çağın karmaşası içinde kayboluyoruz çoğu zaman. O kadar yoğunuz ki kendimize ve bize ait olan şeylere yeterince zaman ayıramıyoruz.

Esra E. Karaosmanoğlu, Acemi Yoginin El Kitabı adlı kitabında gündelik hayatın baş döndürücü yoğunluğundan sıkılan ve kendine zaman ayırmak isteyen her insanı yogayla tanıştırarak yoga konusunda aradığınız temel bilgileri bulabileceğiniz, çoğu zaman mizahi bir dille kaleme alınmış, eşsiz ve keyifle okunan bir kaynak sunuyor. Yoga ile hiç tanışmamış olsanız bile, bu kitap yoga felsefesini anlamaya ve kendi yoganızı evde uygulamanıza yardımcı olacaktır. Artık kendinize zaman ayırıp, hem yoganın temel hareketlerini öğrenmek hem de dünyaya daha farklı ve daha iyimser bir şekilde yaklaşmak istiyorsanız, Acemi Yoginin El Kitabı tam size göre!

Kendiniz için denemeye değer…



Okur Yazar Nane Şekeri kitap hakkında der ki…


Son birkaç kitabım tarihi romanlar oldu.Hadi sizi başka bir dünyaya,Yoga dünyasına tekrar davet edeyim J


Kısa bir zaman önce okuduğum Acemi Yoginin El Kitabı’nı kitapçıda gördüğümde önce pek işe yarar olabileceğini düşünmedim.Yogaya ilgi artınca bir kitap daha işte dedim ama kendimi kitabı incelemekten de alamadım ( bunda bir süredir zorunlu olarak yoga derslerime ara vermemin suçluluğu da olabilir).


İyi ki de kendimi alamamışım.


Yazarın anlatım dili harika.Yoga nedir ne değildir konularını son derece yalın, eğlenceli ve faydalı bir şekilde anlatmış.


Kitapta beni mutlu eden bir konu da yazarın anlattığı konuların çoğunu biliyor olmamdı.Yoga çok uzun bir yol.Öyle hemen öğrendim ,tamam diyemiyorsunuz.Ama yeni başlayanlar seviyesini biraz ilerletmiş olduğumu görmek süperdi J


Kitabın içinde anlatılan ve bilmediğim diğer konuları da okuyarak öğrenmiş oldum ki pek bir faideli oldu benim için.


12 tane temel yoga duruşu fotoğraflarla anlatılmış.Yoga dersleri almış, kendi yoga seanslarını yapan yogi ve yoginiler için pratik bir program olmuş.


Yoga ile ilgili yazdığım her yazıda olduğu gibi burada da yine belirtmek isterim.Yogaya başlamanızı ne kadar şiddetle öneriyor isem, yoga insanın kendine yaptığı en iyi yatırımlardan biridir desem de yeni başlayacak iseniz kendi başınıza değil, öncelikle işini iyi bilen bir yoga eğitmeni ile çalışmanızı aynı şiddetle yineliyorum.


Etrafımda gördüğüm, ya yoga çok hafife alınıyor ya da her yaşta yapılabilirliği göz ardı edilerek çok zor olarak algılanıyor.


Ben başladım gördüm.Ne çok kolay ne de yapılamayacak, ertelenecek bir şey.Başlayın ve deneyimleyin.
Öncesinde araştırma yapmak ister iseniz de bu kitap güzel bir başlangıç olabilir.


Namaste…


Keyifle okumalar…

2 yorum:

  1. Ben de yoga yapıyorum ve bir çok açıdan faydasını görüyorum . Belirttiğin gibi yoga uzun bir yol , her defasında yeni birşeyler öğreniyorsunuz .
    Kitap paylaşımın için teşekkür ederim , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel.yoga sohbetlerimize başlayabiliriz o zaman :)çok hoşuma gider :)

      Sil