3 Ağustos 2011 Çarşamba

AÇLIK OYUNLARI - 3 - ALAYCI KUŞ


Kitabın Arka Kapak Yazısı

Bütün engellere rağmen, Katniss Everdeen Açlık Oyunları'ndan iki kez sağ çıkmıştır. Ama şimdi kanlı arenadan sağ çıkmayı başardığı halde hâlâ güvende değildir.

Capitol kızgındır.

Capitol rövanş istemektedir.

Uğradıkları bozgunun bedelini ödetmek istedikleri kişi kimdir? Katniss. Daha da beteri, Başkan Snow başka hiç kimsenin de güvende olmadığını açıkça belirtmiştir. Ne Katniss'in ailesi, ne arkadaşları, ne de 12. Mıntıka halkı. Suzanne Collins'in gerilim romanı Açlık Oyunları üçlemesinin bu güçlü ve heyecan verici finali yılın en çok sözü edilen kitabı olmayı vaat ediyor.

"En heyecanlı yerinde kesilen mükemmel kitap okurları üçüncü cilt için feryat ederken bırakacak."
- Kirkus reviews

"Edward'ı ya da Jacob'u unutun... okurlar taraf tutacak: Peeta mı, yoksa Gale mi?"
- Publishers Weekly

"Katniss ustalıkla öldürürken, Collins vurucu yeteneğiyle yazıyor."

- Time dergisi


"Kusursuz ilerleme hızı ve heyecan verici bir dünyanın inşa edilmesi."
- Booklist


"Ardında yeterince yanıtlanmamış soru bırakarak okurları kıvrandırıp ümitsizce bir sonraki bölümü beklemelerini sağlıyor."
- School Library Journal

Okur Yazar Nane Şekeri kitap hakkında der ki…

İlk iki kitabı çok yakın aralıklarla neredeyse ard arda okumuştum.Son kitap olan üçüncü kitabı ise oldukça uzun bir zaman sonra okuma imkanım oldu ve geçtiğimiz hafta tamamladım.

Çok büyük bir heves ve heyecanla beklediğim bir kitaptı.Ama baştan söyleyeyim ilk iki kitabın heyecanını bu son kitapta bulamadım.

Bu kitapta savaş başlıyor!

Mıntıkalardaki isyancılar Capitol’e karşı açtıkları savaşı kazanmak için çok çalışıyorlar çoook.

Üçüncü kitap olan Alaycı Kuş’ta Katniss kendi içinde büyük çelişkiler yaşıyor.Etrafında olan yeni insanlara güvenmeli mi? Güvenmemeli mi? ( Bu soru okurken sizin aklınıza getiriliyor ancak heyecan adına bir kıvılcım yaratmıyor)

Alaycı Kuş’un liderliği tüm mıntıkaların kurtuluşu için büyük önem taşıyor.

Capitol’e ve Başkan Snow’a karşı verilen savaşta kayıplar, acılar çok fazla ön planda.

Seriyi tamamlamak üzere yazılmış, çok da beğenmediğim ama buna rağmen okunması gayet hızlı ve rahat bir kitap.Finalinin çok tatmin edici olmaması ilk iki kitabı gölgede bırakmasın.

Üçleme ,yaz döneminde şöyle bacakları uzatıp kitap okuma zevkine gayet güzel bir keyif katacaktır J

Keyifle okumalar…

Not: Açlık Oyunları serinin adı değil, sadece birinci kitabın adıdır.Serinin devamını ifade edebilmek için diğer kitapların adını yanına yazdım.Kitapların sıralaması ve isimleri şu şekilde :

1.Açlık Oyunları
2.Ateşi Yakalamak
3.Alaycı Kuş

3 yorum:

  1. Benim de çok beğendiğim bir seri. Yanlış hatırlamıyorsam, 6 kitaptan oluşan başka bir seri romanı daha varmış.Umarım aldığımda hayal kırıklığına uğramam.

    YanıtlaSil
  2. evet,gregor diye bir başka serisi daha var ama ben onu beğenmedim.ilk kitabı okudum, diğerlerini okumadım.bu arada bloguma hoş geldin :)

    YanıtlaSil