1 Ağustos 2012 Çarşamba

HEDEFLERLE OKUMAK


Bugün her şeyiyle zor bir gündü benim için.Moralimi yüksek tutmak için çok çabaladım ama sonunda patladığım bir an bile oldu L En son dişçide 1 saat operasyondan sonra biraz önce geldim eve ve bu yazıyı yazmak istedim.

Kitaplar böyle işte.Kendileri insana arkadaş, ilaç olurken kitap yorumları hatta okuma metodları bile bir paylaşıma dönüşüyor.Son yazıma tebrik dolu yorumlar gelince moralim yerine geldi J Çok teşekkürler, eksik olmayınız J


Bu konudaki tereddüdüm kalkınca içimde de yazı yazma isteği dans ederken vakit kaybetmeyeyim dedim.
Belki de çoğunuz bunu zaten uyguluyorsunuzdur.Sıfırdan bir şey keşfettiğim yok aslında.Sadece hem listemi eritirken hem de bu şekilde okurken cidden güzel güzel yol aldım.

Aşağıda fotolarda da göreceğiniz üzere bir kitabı günlük okuyabileceğim sayfa sayısına göre zaman dilimlerine ayırıyorum.Örneğin her güne 20 sayfa .

Seperatörlerle işaretleyip bir sonraki hedef günü  yazıyorum.Böylece seperatörün üzerindeki tarihe göre hedefimin ilerisinde miyim gerisinde miyim izleyebiliyorum.

Motivasyon, hızlı okuma açısından harika.Tek çekincem bu şekilde okumak bir süre sonra görev hissi yaratır mıydı? Kitap okumanın keyfini kaçırmasını istemem doğrusu.Bu yüzden başladıktan hemen sonra yazmadım.Birkaç kitabımı böyle okudum.Görev gibi olmak yerine aksine kitaba daha çok konsantre olmamı sağladı ( gerçi aylarca kitabı almasam elime aldığım anda hemen kaldığım yerden devam edebilirim ama bu yöntemi de sevdim ).

Denemek isteyenlere öneririm.Hatta deneyenler ya da zaten böyle okuyanlar varsa yorumlarınızı merak ediyorum.



Şimdi fotolarla anlatayım.



Bu seperatörler  hala satılıyor mu bilemiyorum.Ben MBA yaparken almıştım diye hatırlıyorum.Sonra da kullanmadan kalmışlar.Belki şimdi daha janjanlıları vardır. Ben evdeki stoklardan kullandım J



Bölümleri ve tarihleri belirledikten sonra kitabım böyle görünüyor.



Kitabın kapalı haldeki görünüşü



Veee her bitirdiğim bölümün sticker şeklindeki seperatörünü odamda bir yere yapıştırıp kendimle gurur duyuyorum J Kitap bittiğinde bunları topluca atıyorum ve yeki kitap için yer açıyorum.



Keyifle okumalar…

12 yorum:

  1. valla bu yöntem benim çok hoşuma gitti.özellikle kalın kitaplarda deneyeceğim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. ooof bu iş baya bir disiplinli. ama okumaya zorlayıcı olması açısından güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buket, stok eritmeyi hırs yaptım tam anlamıyla psikopata bağladım :)

      Sil
  3. senin bu hedef belirleyerek okumalarına imreniyorum gerçekten :) heves ettirdin :) ben de zamanım olunca öyle bir liste yapacağım kendime. genelde bir sonraki kitbım bellidir çünkü benim. bu teknik de denemeye değer gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OnTheRoad,benim de bir sonraki kitap yığınım belli olunca bu yola girdim :) Hayatımda hiç böyle bişi olmamıştı.Beni hep 1-2 kitap beklerdi şimdi 40 kitaba çıkınca bir kendime geldim.Hırsla okuyorum :)

      Sil
  4. Bende de var ama böyle kullanmak aklıma gelmedi:) Bol ve keyifli okumalar hepimize:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asabi bakire ,alırken benim de aklımda yoktu.biriken kitaplarımı bitirmek için daha fazla okumak adına kendimi motive etmede kullanıyorum :)

      Sil
  5. Merhaba,
    Geçmiş olsun.
    Bende çok severim bu sticekarları ve sık kullanırım. Hele renkleri ayrı bir güzel.
    Keyifli okumalar, iyi akşamlar okuryazarnaneşekeri. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler gülşah,sanırım bittiklerinde yeniden alacağım ben de :)

      Sil
  6. Hehehe ben de böyle not yazar, post-it yapıştırırım :))
    Çok da severim. "Okunmuş" olduğunu gösterir kitabın :)

    YanıtlaSil