3 Temmuz 2012 Salı

SÜRÜ




Kitabın Arka Kapak Yazısı


Peru sahilinde bir balıkçı kaybolur. Norveçli petrol arama uzmanları deniz tabanında yüzlerce kilometrekarelik alanın garip organizmalar tarafından işgal edildiğini keşfeder. Bu sırada İngiliz Kolombiyası sahili boyunca balinalar korkutucu bir değişim geçirir. Olayların birbirleriyle hiçbir alakası yok gibi görünmektedir. Ama tesadüflere inanmayan iki bilim adamı, bu durumun kaynağını araştırırken en korkunç kâbuslarıyla yüz yüze gelecektir.

Okur Yazar Nane Şekeri kitap hakkında der ki…


Ben bir film okudum.


Ve bu 785 sayfalık dev romanı çok beğendim.


Aslında çok uzun sürede okudum bu kitabı.Bir ara hiç bitiremeyeceğim sandım ama tek kitap okumaya başladıktan ve bitirmeye odaklandıktan sonra bitirebildim.


Kitabın anlatım dilinden değil,benim kitapta anlatılan her ifadeyi tam olarak anlayabilme, hatırlayabilme ,cidden böyle mi oluyordu bunlar diye düşünmemden kaynaklandı.Sindire sindire okumak istedim.Yoksa çok kısa zamanda bitirilebilecek bir roman.


Daha önceki yazılarımda belirttiğim zamanlar oldu, deniz,  biyoloji, kimya …gibi konular hem ilgi hem de bilgi alanıma girerler.Belirttiğim konuları bu romanda  çok büyük titizlikle araştırılıp kurgulanmış bulunca da  yarı ders kitabı okuyor gibi oldum.Açıkçası çok mutlu etti beni bu durum.Şikayetçi değilim J


Kitabın arka tarafında içerisinde geçen bilimsel terimleri anlatan bir de sözlük var.Bu bölümü romanla eş zamanlı takip ettiğinizde cidden pekiştirici ve öğretici ( benim için hatırlatıcı )oluyor.


İlk 150 sayfa pek keyif almadım.Üniversiteden bir arkadaşıma ait bir kitap.Beni baştan uyarmıştı.İlk başlarda ağır gitse de anlattığı teknik konular çok hoşuna gidecek diye.Haklı çıktı.


Yazdıklarıma bakınca sadece terminolojik tarafından bahsettiğimi fark ettim.Yanlış yönlendirmeyeyim.Kurgusu da çok güzel.Konusu da çok değişik.


Dünyanın çeşitli yerlerinde denizlerde meydana gelen tuhaf olaylar ve buna sebep olan etkiler konu edilmiş romana.


Çok beğenerek okudum.

Keyifle okumalar…

3 yorum:

  1. tür açısından sevdiğim tarz romanlardanmış sürü. ilk senden duyuyorum ve belki bir gün okurum diye not ediyorum aklımın bir köşesine :)

    YanıtlaSil
  2. evet, çok bilinmiyor.beğeneceğini düşünüyorum :) okursan yorumlarını da bekliyorum

    YanıtlaSil
  3. peki okursam mutlaka yazarım :)

    YanıtlaSil