29 Şubat 2012 Çarşamba

YOĞUN (!) İSTEK ÜZERİNE BİR YAZI


Geçtiğimiz günlerde kitaplığım ile ilgili yazdığım yazıdan sonra bir arkadaşım fotoğraftaki bir kitap ile ilgili soru sordu.”eee kitaplıktaki yoga kitabını tanıtmadın???” diye.

Ben de hemen yazayım dedim.Düşünün bir arkadaşım sordu diye hemen yazmaya karar verdim birden çok soru gelse demek ki evlerinize gelip tek tek anlatacağım J Bu konuda ne kadar hevesli olduğumu gizleyemiyorum kanımca J Muhtemelen ileride de gizleyemeyeceğim.

Şimdi söylediğim gibi bu yoğun(!) istek üzerine tanıtımıma geçiyorum.

Öncelikle belirteyim bu bir kitap değil.Çeşitli seviyelerde yoga duruşlarını gösteren kartlar seti .Tam olarak Yoga_Yıllara Meydan Okuyun şeklinde bir başlığı var.

Bu set içerisinde, Glenda Twining’in fotolarda hem duruşları gösterdiği hem de açıklamalar ile anlattığı 50 adet yoga duruşunun bulunduğu kartlar ve bu kartlar ile nasıl bir çalışma programı yapılması gerektiğini anlatan bir kitapçık var.

Fotolarda da gördüğünüz üzere kartlar şık bir kutu içerisinde muhafaza ediliyor.Yine içerisinden çıkan kartları da görmeniz için fotolarda her seviyeden bir kartı görüntüledim.

Görsel yönden son derece başarılı,anlaşılırlığı gayet iyi olan kartlar bunlar.

Başlangıç, orta ve ileri seviye olarak set içerisindeki yoga duruşları sınıflanmış olsa da her biri çok sıkı hareketlerdir, denedim biliyorum.

Ben birkaç kez seyahate gittiğimde yanımda yoga kitabı taşımak yerine bu kartları almıştım.Yer , zaman ve kendi içindeki sıralamalarına göre oluşturduğum  kombinasyonlarla kendi yoga çalışmalarımı yapmıştım.

Daha önce de belirttiğim gibi yogaya henüz başlamamış iseniz öncelikle mutlaka deneyimli ve bu konuda iyi eğitimli bir yoga eğitmeni ile çalışmaya başlamanız.Kendi başınıza kitap, video yada bu şekilde kartlarla yogaya başlamayınız.

İşte kitap gibi görünen bu küçük kutunun içeriği de bu şekilde.

Keyifle çalışmalar (Keyifle okumalar diyemedim bu sefer J)…

13 yorum:

  1. Çook istiyorum yoga yapmayı ama bu senede zor biraz.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulsah, hiç erteleme hemen başla.bu sene planlarına alamıyorsan bile en azından gidebileceğin yerleri, hocaları falan araştırmaya başlayabilirsin.doğru yeri seçmen için zamanın olur :)

      Sil
  2. Aaa :))) Benim de böyle kitabımsı bir yoga rehberim var. Tanıtırım ben de bir ara :))
    Seninki daha pratikmiş ama :)
    İyi yogalaaaar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düş Kızı, yoga ile ilgili her türlü şey ilgimi çeker.Senin tanıtımını da dört gözle bekliyorum :)

      Sil
  3. Yogayı ben de seviyorum - her ne kadar şu an yapmasam da:)- ben de zamanında Müheyya İzer'in kitabından çalışmıştım, o da oldukça başarılı. Yalnız bu kartlar güzelmiş, çok pratik, paylaşımın için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren, kartlar cidden pratik ve faideli.
      Senin önerdiğin kitabı bilmiyorum.İncelerim.Ama daha iyisi den o güzel anlatımınla blogunda bahsetsene :)

      Sil
  4. çok bilinçli bir yazı yazmışsın Naneşekeri'm, hem yogayı tanıtman, hem de başlamayanlar için kendi kendilerine ters bir hareket yapıp sağlıklarını zedelememeleri açısından uyarı yapman çok güzel :) sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maya, sen de böyle bana güzel güzel yorumlar yazdığın için çok iyi yapmışsın :)

      Çok önemli bir konu tabiii.Sonuçda sakatlanmak var.

      sevgiler...

      Sil
  5. Naneşekeri, yogaya başlamayı ben de istiyorum ama şuan spora gittiğim için yogaya da vakit bulamam sanıyorum :/ Ama seneye inşallah giderim diye düşünüyorum :) Kartlar çok pratikmiş, kolay gelsin iyi çalışmalar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimosa,gulsah'a yaptığım öneriyi sana da yapacağım.Seneye gidebileceksen bile bu sene araştırmalarını yapabilirsin.yer, hoca, fiyat gibi...
      böylelikle seneye aceleye getirmeden başlamış olursun :)
      yorumun için teşekkürler

      Sil
  6. Ben teşekkür ederim :)) Tamam bugünden itibaren araştırmalarıma başlıyorum hehe :D

    YanıtlaSil