5 Şubat 2012 Pazar

RADYO VOYAGE 107.4



Kitap harici yazdığın yazılarda lambaydı, yastıktı bahsetmeni anladık da bu radyo işi de neyin nesi diyebilirsiniz.

Ben de derim ki okurken bana keyif veren, işime yarayan her şeyi burada paylaşmak niyetindeyim J Kaçış yok!

Radyo Voyage, adının da kendini ele verdiği üzere sizi dinlerken yolculuklara alıp götüren müzikler çalan bir radyo.

Ağırlıklı olarak new age ve etnik müzikler çalıyor.Çok bilinen parçaların farklı enstrümantal versiyonlarını dinleyebiliyorsunuz.

Kitap okurken öyle yumuşak müziklere ihtiyaç duyanlardan değilim.Her türlü müziği dinlerken kitap okuyabilir,kitap okurken film izleyip yanımdakiyle sohbet bile edebilirim .Her şeye yetişebilirim ( gördüğünüz gibi benden her eve lazım J)

Ama annem bu duruma hiç alışamadı.Bana hep” sen kitap mı okuyorsun ,tv mi izliyorsun?”gibi soruları  sorar durur.Hatta çocukken kitabı okuduğuma inanmaz, okuduğum yeri bana anlattırırdı.Ben bu sınavlardan her zaman alnımın akı ile geçmişimdir J Annem ise hala şüphelidir J

Bu kadar maharetlisin neden sadece bu radyoyu kitap okurken öneriyorsun? Diye sorduğunuzu tahmin ederek hemen yanıt veriyorum.Efenim, kitap okuma eylemine çok güzel eşlik ediyor kendisi.Ard arda sevdiğim bir grup ya da sanatçının cd sini dinlemek yerine sürekli değişen müziklerini dinlemek süper oluyor.Bir an Pink Martini dinlerken hemen sonrasında Bizet dinleyebiliyorsunuz.Ben de çok seviyorum böyle değişip durmasını J

Sadece kitap okurken de değil.Yoga yaparken de çok iyi gidiyor.Artık yoga müzik cd si felan almıyorum.
Gördüğünüz gibi her derde deva bu radyo kanalı.Bir tek temizlik yaparken işe yaramıyor.Az zamanda çok işler yapmanız gereken temizlik işleri süreci içerisinde bu müziklerin rehavetine kapılıp temizlik yapmayı serebiliyorsunuz ( ya da ben bahane arıyorum bilemedim :D)

Radyo Voyage internet sitesi için buraya bir tık yeterli.

Keyifle okurken keyifle dinlemeler…


10 yorum:

  1. Bu radyonun müdavimlerindenim ve dediğiniz gibi harika müzikler çalıyorlar. Bu radyoyla tanışmadan önce Joy Fm dinlerdim ama artık favorim bu radyo. Hatta misafirlerim geldiğinde de açıyorum, alttan hafiften sohbetimize eşlik ediyor ve herkes soruyor hangi kanal bu diye... :)) Hele kitaplarımla başbaşayken daha bir iyi geliyor.
    İyi pazarlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, evet heryere, herşeye yakışıyor sadece temizlik yaparken pek uygun değil :)

      Sil
  2. inanmazsın şimdi o çalıyor. bilgisayardayken devamlı açıktır..arabada da kayıtlıdır zaten..

    YanıtlaSil
  3. :) keyifle okudum yazını :) dinlemiyordum artık dinlicem, tskler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım, şöyle bir süre takıl bakalım.Beğeneceğini düşünüyorum :)

      Sil
  4. Merhaba, blogunuzu yeni takip etmeye başladım. Çok keyifli yazıyorsunuz :) Ne zamandır böyle bir radyo kanalı aramaktaydım. Çoğunlukla pop müzik çalan radyolar olduğu için, böyle kitap yanında dinlenebilecek birşey bulamamıştım. Sayenizde öğrenmiş oldum :) Ben de bloguma beklerim... Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimosa, hoş geldin öncelikle bloguma. Ben de az önce sana konuk olmak üzere bloguna katıldım :)

      Güzel yorumun için de ayrıca çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. güzel bir radyo kanalı tavsiyen için çok teşekkürler :) bir ara dinlemek istersen Ankara Üniversitesi radyosu radyo ilef'i de dinleyebilirsin, onu da beğeneceğini düşünüyorum Nane Şekeri'm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maya, ben de senin tavsiyen için teşekkür ederim.Hemen dinlemeye başladım :)

      Sil