6 Şubat 2012 Pazartesi

İŞ BANKASI’NDA 60 YIL



Kitabın Arka Kapak Yazısı

Türkiye İş Bankası'nı değiştiren isim Cahit Kocaömer'den efsanevi bir yükselişin hikayesi…

Türkiye İş Bankası tarihinde Cahit Kocaömer adı, dilden dile dolaşan bir efsane gibidir. Bunun tek sebebi, Kocaömer'in banka memurluğundan, elbette mesleki kıdemi, bankacılık bilgi ve becerisiyle, genel müdürlüğe yükseliş başarısı değildir.

Onun, Türkiye İş Bankası Yeni Cami Şubesi'nde başlayan "İş Bankalı" olma serüveni, banka içindeki çeşitli idari görevlerinin yanı sıra, İş Bankası ve İş Bankalıların kaderini belirleyen sendikacılığıyla birlikte devam etti. Türkiye İş Bankası, bugün dünyada eşi olmayan bir modelle yönetilebiliyor, genel müdürleri banka çalışanlarından seçiliyor, banka çalışanları ve emeklileri benzerlerinden çok daha fazla sosyal ve ekonomik hak sahibi olabiliyorsa, bütün bunlarda Türkiye İş Bankası Anonim Şirketi Mensupları Sendikası'nın (TİBAŞ) kurucu başkanı olarak Cahit Kocaömer'in belirleyici bir rolü vardır.

Bu kitabın tüm gelirleri, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'na (TESYEV) bağışlanmıştır.

Okur Yazar Nane Şekeri kitap hakkında der ki…

Bu kitabı 2011 in son aylarında bitirdim .Hatta durun bakiiim tam ne zamanmış? 26 Kasım 2011 de bitirmişim.Yazmaya fırsat bulamamıştım.Geçtiğimiz günlerde iki tane İş Bankalı arkadaşımla buluşana kadar…

Onlarla konuşurken hatırladım bu kitabı henüz anlatmadığımı.Hatta bu yazıyı yazıp yarın onlara link olarak da atıyor olacağım J Aslında onlarla buluşalı epey oldu. Gecikmeli olarak ilerliyorum bu konuda.

Oysa ki bu kitabı çok beğenerek okudum.Alırken aklımda daha çok yakın tarihe bir de bankacılık yönünden bakmaktı ama Cahit Kocaömer’e hayranlık daha ağır bastı hemen söyleyeyim.

Kafasına koyduğunu yapan, sınır tanımayan bir yönetici.Böyle insanları zaten çok severim.Cahit Kocaömer’in kişilik yapısı bankaya giriş şekli ile bile gayet net anlaşıyor.İşin peşini bırakmayan tam bir mücadele adamı.

Cahit Kocaömer’in kendi anlatımından İş Bankası yapılanmasının oluşumu, Cumhuriyet tarihi ile ilgili bilgileniyorsunuz.Yazar dilinden uzak, kendi döneminin ifade zarafeti ile okuyorsunuz anılarını.Başka insanlar işte.Başka bir bağlılık.Başka bir formasyon.Hayran olmamak elde değil.

Kitabı anıları,İş Bankası’nda yaptığı konuşma örnekleri, kendi yazdığı şiirleri oluşturuyor ve sonunda da hayatından fotoğraflarla tamamlıyor.

Kitabı aslında okudum diyemeyeceğim.Daha çok Cahit Kocaömer’in yanında anılarını dinliyor gibi hissettim.Öyle dolaysız bir anlatımı var.

Bankacılık ya da yakın tarihimiz ile ilgili iseniz güzel bir anı kitabı var karşınızda.

Kitabın  geliri de Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’na ( TESYEV) bağışlandığı belirtilmiş.Amaç da çok güzel.

Keyifle okumalar…

4 yorum:

  1. Evet geçenlerde bu kitabın tanıtımını izlemiştim TV'de, bu tarz kitapları ben de seviyorum, insanı motive ediyor, paylaşımın için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. paylaşımın için teşekkürler böyle bir kitaptan bi haberdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun için de ben teşekkür ederim :) tarz değişikliği yapmak isteyenlere önerilir ...

      Sil