25 Nisan 2012 Çarşamba

VAN GOGH








Bu yazıyı dün yazacaktım.Çok büyük hevesle işten çıkıp eve döndüğümde saat biraz geçti ama neyse ki bindiğim taksinin şoförü bir fareye, taksi de balkabağına dönmeden evime girebildim J


Ama dün akşama dair hatırladığım en net şey , uyku özlemi ile yatma hazırlıklarına giriştiğimdir.
Bugün erken gelebildim ve artık yazımı yazayım dedim.


Geçen haftalarda nihayet ben de Van Gogh Elayv sergisine gidebildim.Çok güzel ve maceralı bir gündü.Sergiye büyük beklentilerle gittim sanırım.Beklediğimi bulamadım.


Sergi reklamının da bunda katkısı vardı bana göre.Tabloların içinde gibi hissedeceğimi sandım ama olmadı.
Ortam, müzikler … çok güzel.Sanırım çok büyük hayaller kurmamak lazım hepsi o kadar.


En sevdiğim tablosu olan Kargalar ile ilgili ekşını beğendim.En sevdiğim tablosuna böyle bir ayrıcalık yapılması hoşuma gitti J


Van Gogh benim en beğendiğim ressamlardan değildir.Fırça tuşları ile yaptığı sert tarzı severim ama büyük hayranı değilimdir.


Resimlerinde kullandığı fazla canlı renkler hep yapay gelmiştir. Ölümüne yakın yaptığı daha az canlı renkleri  ise  doğal buluyorum, daha çok hoşuma gidiyor.


Sergiye gitmek isteyenler hızlıca Van Gogh ile ilgili kendilerini donatmak amacıyla 5 adımda Van Gogh şeklinde bir kitap arıyorlarsa bu kitap oldukça güzel.


Hem dönemini, hem yaşamını, hem de tarzını anlamak için güzel bir rehber kitap.


Aslında benim Van Gogh ile ilgili bahsetmek istediğim başka çok çok güzel bir kitap var ama onu henüz ben de edinemedim.Bir ara incelemiştim.Aldığımda bahsederim.


Keyifle okumalar…

21 Nisan 2012 Cumartesi

HİÇ KİMSE KISKANMASIN FAZLASIYLA HAK EDİLMİŞ BİR KEYİFTİR BENİMKİSİ :)






Uzun zamandır fırtına gibi esen iş tempom nedeni ile zaman, mekan kavramlarını ileri derece karıştırmaya başladım.Örnek vereyim. Tarih olarak hala kasım – aralık 2011 de kaldım,sabah servis yolculuklarımda kendimden geçercesine uyuduğum zamanların uyanmalarında bu insanların odamda ne işi var? gibi düşünceler geçebiliyor aklımdan.Patates çuvalı gibi beni bırakınız herhangi bir yere ve bir süre iletişim kurmayınız hemen uyumaya başlayıveriyorum.


 Bu süre içerisinde kendime fırsat buldukça sahil yürüyüşleri ısmarladım.Fırtına demedim, yağmur demedim deniz kenarına attım kendimi sıkı yürüyüşler yaptım sabah körlerinde.


İşte böyle perişan bir dönemin sonunda dört bin gözle beklediğim 3 günlük 23 Nisan tatili geldiiii ve ben tatilde yine çalışmam gerektiğini öğrendim L


Depresif bir 3 gün geçirmemek için attım kendimi odamın içinde bulduğum ilk boş alana ( zor oldu, çok dağıtmışım ).Ve başladım savaş alanına dönen odamı düzenlemeye.Tabiii öncesinde eski eşofman, eski tişört ve bandanamdan oluşan temizlik kombinimi yapmıştım.


Aslında benim yaptığıma temizlik mi deniiiiir , kendimi parçalamak mı bilemedim ama anneannem çok güzel söylüyor bence.”ya odasına dağınıklıktan girilmez ya da toplu iğnenin başına kadar temizler”.Uçlardaki davranışım sanırım daha iyi anlatılamaz.


Gümüşlerimi parlattım, bir sürü kullanmadığım şeyi ayırdım,teeek tek her şeyi elden geçirdim.Bütün bu süre içerisinde müziğim de eksik olmadı tabii.CD ler kısa temizlik uzun olunca şimdi baktım da 7 tane CD dinlemişim J


Bu yüzden fotodaki keyif halimi lütfen kıskanmayınız alnımın teri ile hak ettim ben onu J Kahvemi de kendi ellerimle yaptım sade sade…


Bu kopuk dönemimde kitap okumayı ihmal etmedim.Uyanık kaldığım ve çalışmadığım zamanlarda servisin Okuyan Bayan’ı olarak okumaya çalıştım.Anlatacak kitaplar biriktirdim.


Kendim ile ilgili bu bilgilendirmeden sonra ben artık dinlenme, hatta uyuma moduma geçeyim.


CDler dizi dizi karşımda.Bütün gün bana eşlik eden bu arkadaşlarımı da yazıvereyim J


1.Santana – Acapulco Sunrise


2.Santana – Soul Sacrifice


3.Santana – Viva Percussion ( Favorim )


4.Leny  Kravitz – Greatest Hits ( Çok severim)


5.Seal – Hits ( Kesinlikle çok severim )


6.Tori Amos ( Bunu da çok severim)


7.Pink Martini – Sympathique ( Bütün albümlerini severim ama bugün Qué Sera ‘yı dinlemek için bu albümü seçtim .Bu şarkı Mary and Max filminde de vardı.Filmi de şarkıyı da tavsiye ederim.)


Keyifle, dinlenin, gezin, okuyun, anlatın J