31 Aralık 2011 Cumartesi

PORTAKAL LİKÖRÜMÜ BEN DE AÇTIM,İÇTİM VE ÇOK SEVDİM :)


Devamını akşama içeceğim ve kadeh kaldıracağım :)

Herkese gönlünden geçirdiği gibi bir yıl dilerim.

Mutlu yıllar!

26 Aralık 2011 Pazartesi

NASIL MUTLU OLDUM ANLATAMAM


Yine hızlı ve yoğun bir çalışma temposu ile başlamış günümün ,enerjimin en düşük anında ofis görevlimiz masama bir zarf bıraktı.

Zarfın içinden fotoğrafta gördüğünüz neşe palamudum,bereket param, şirin mi şirin kitap ayracım ve zarif bir yazı ile yazılmış güzel ,tam da duymak istediğim , tam da bana göre yeni yıl dilekleri yazılmış içimi açan bir yeni yıl kartı çıktı.

Leylakcığım, çok çok çok teşekkür ederim sana.Böyle güzel,zarif bir şekilde beni hatırladığın ,günümün geri kalanında suratıma kocaman bir gülümsemenin yapışıp kalmasını sağladığın için ( hala aynı ifade suratımda J).

Sevgiler…

25 Aralık 2011 Pazar

ARTIK GEZDİĞİNİ GÖRDÜĞÜNÜ DE YAZMAK LAZIM


Beni tanıyanlar,diğer blogumu takip edenler bilir ne kadar severim gezmeyi ,görmeyi bir de bunları oturup yazmayı.

2011 bu açıdan pek verimli değildi.Belki de ben iyi değerlendiremedim.Bilemiyorum.

Ama sıkıldım eskisi kadar gezememekten,görememekten.

Bir süredir bunun farkındalığı ile daha sistemli nasıl gezebilirim diye düşünmeye başladım.Çünkü gezmek istediğim bir yer,sergi,müze olduğunda bunları iş koşturmacasından unuttuğumu,kaçırdığımı gördüm.

Bütün bu sebeplerle küçük notlar almaya karar verdim.

Yukarıda fotoğrafta gördüğünüz annesi ve yavrusu şeklindeki defterleri de bu amaçla aldım.Aslında aldım denemez bu defterleri beğenmiş ve almaya karar vermişken çok sevdiğim bir arkadaşım “hadi ben bunları sana yeni yıl hediyesi olarak alayım” deyiverdi J (gördüğünüz gibi sevgili evren yeni kararımı çok beğenmiş.Hemen desteğini gösteriverdi J)

Defterleri kullanım şeklim de şöyle olacak.Yavru defteri gezmeyi ,görmeyi istediğim yerleri aklıma gelir gelmez yazmak üzere yanımda taşıyacağım (şimdiden notlarımı almaya başladım bile).Anne defteri ise gezdikten sonra ya da gezi sırasında yazıları yazmak için kullanacağım.Veeee en sonunda bu yazılarımı çok çok ihmal ettiğim diğer blogum Nane Şekeri’nin Gezdim,Gördüm,Yazdım bölümünde paylaşıyor olacağım J

Şimdiden çok heyecanlandım J

Keyifle okumalar…

12 Aralık 2011 Pazartesi

SANDMAN – BEBEK EVİ


Kitabın Arka Kapak Yazısı

Neil Gaiman hazine değerinde bir hikaye evini Sandman ile inşa etti, o eşi az bulunur bir yazar." -Stephen King- "Neil Gaiman'ın imgeleri, nispeten kısa bir zamanda onu herkesin sevgilisi yaptı. Ama hikayeleri, gerçekliği yeniden düzenleyen biçimiyle mükemmel ve kibirli bir kavalye edasını taşıyordu.

 O sonu belli, oku hemen unut hikayeleri anlatmıyor, o örnek teşkil edecek ahlaki çözümler bulmuyor' bunun yerine, deli bir ahçı nasıl düğün pastası yaparsa, o da hikayeleri öyle kuruyor. Kat üstüne kat inşa edip, karşımdaki her türlü tatlıyı ve ekşiyi ustalıkla saklıyor." -Clive Barker

-Önsöz'den "Neil Gaiman'ın hikayelerindeki, korku ve umut, insanın kalbinin en derinlerinde kıvrılmış yatan korku ve umudun birer yansıması. Sandman okumak yalnızca yeni ve radikal bir çizgi roman okumak demek değil!

Sandman okumak ebedi mitlerle örtülü yepyeni bir edebiyata başlamak demek. En sonunda uğruna ölünecek bir Death ortaya çıkması da cabası!.. -Mikail Gilmore-Rolling Stone

Okur Yazar Nane Şekeri kitap hakkında der ki…

Bu kez farklı bir şey yaparak Neil Gaiman hayranlığımdan bahsetmeyeceğim .Sanırım sağır sultan’ın tüm sülalesi bu konudan artık haberdar J

Gaiman’ın tüm kitaplarını okuyunca artık zamanıdır diyerek ünlü Sandman serisine başladım.

Aslında uzun zamandır okumayı istiyordum ama eksik araştırmalarım ( daha doğrusu kendimden o kadar emindim ki bu konuyu pek irdelemedim) nedeni ile bu serinin en başından sonuna kadar konularının ilintili olduğunu düşünmüştüm.Uzun zaman serinin ilk kitabının peşinden koştum durdum.En son bir kitapçıda artık basılmıyor olduğunu ama diğer kitapların olduğunu öğrendiğimde ancak fark ettim serinin birbiri ile bağlantılı olmadığını J

Ben de  ikinci kitap olan Bebek Evi ile başladım Sandman  serisine.

Sandman serisi Neil Gaiman’ın yazdığı, farklı çizerlerin konuyu çizgileri ile anlattığı bir çizgi roman serisi.
Hemen söyleyeyim ileri derece fantastik bir kitap.Gaiman dünyasına başlangıç için uygun değil.Ama
Gaiman müptelaları için süper.

Sadece anlatım diline takıldım. Acaba çevirisi ile ilgili olabilir mi diye düşünüyorum? Bu kadar ilginç
konuda bazı ifadeler çok yapay geldi.Bilemedim.Diğer kitabı okuduktan sonra bu konudaki fikirlerimi yeniden yazacağım.

Yoğun fantazya peşinde olanlara tavsiye olunur.

Keyifle okumalar…

8 Aralık 2011 Perşembe

HAYAT SADECE KİTAPLAR DEĞİL Kİ CANIIIIIM :)

Bu sabah sevgili Leylak Dalı’nın güzel yazısını okuduktan sonra 2 yeni güzel blog ve nefis olacağını düşündüğüm bir likör tarifine kavuştum J

İlave olarak bu likörü yaptıktan sonra yılbaşına bunu içerek girmeyi önerdiklerini…Fikre bayıldım.

Ben de bu üç tatlı hanımın başlattığı zincire dahil olmak için akşam eve geldiğimde, portakalları deldim, kahve çekirdeklerini bu deliklere tıktım şeker ve votkayı üzerlerine boca ettim,odamın derinliklerine gömmeden önce de fotoğrafladım J




Sizler de denemek ister iseniz üç anlatımdan portakallı kahveli likör yazılarına buyurabilirsiniz.

Leylakcığımın yazısı için buraya tık

Beste’nin Naneleri yazısı için buraya tık

Bir tek aşk’ın yazısı için buraya tık

Keyifle içmeler…. J

4 Aralık 2011 Pazar

STEPHENIE MEYER HAKKINDA…


Vikipedi’den yazar hakkında bilgi

Stephenie Meyer (d. 24 Aralık 1973) Alacakaranlık serisi ile tanınan ABD'li yazardır. Otuz yedi farklı dile çevrilen  Alacakaranlık romanları dünya çapında yetmiş milyondan fazla kopya sattı.

Alacakaranlık romanının aynı adlı film uyarlaması ise 21 Kasım 2008'de gösterime girdi ve yaklaşık 380 milyon dolar hasılat elde etti. Meyer'in ayrıca Göçebe (The Host) adlı bir bilim kurgu romanı da vardır.

Meyer USA Today tarafından 2008'de "Yılın Yazarı" seçildi. Alacakaranlık'ın en çok satan kitap olduğu 2008'de Meyer'in kitapları toplamda 22 milyon satarken yazar da o senenin birincisi oldu.

Okur Yazar Nane Şekeri yazar hakkında der ki…

Stephenie Meyer ‘in okuduğum tüm kitaplarında hep aynı şeyi düşündüm.Çok kaliteli kitaplar değil, öyle sıra dışı konuları da içermiyor.Peki nasıl böyle insanı kendine bağlıyor?Nasıl bir solukta okunuyor?

Bu soruların yanıtlarını bulamadım.

Çok sevdiğim yazarların arasına gireceğini pek sanmıyorum ama şu ana kadar kitaplarını keyifle okudum J

Keyifle okumalar…